ROEL WESTER
De kunst van de Rotterdamse kunstenaar Roel Wester is gesitueerd in de stedelijke agglomeratie. Deze overdaad aan indrukken, mogelijkheden en vergezichten probeert hij in kaart te brengen. De stedelijke explosie combineert hij met de schoonheid van het alledaagse, met dat wat in de maatschappij als niet waardevol, niet belangrijk wordt geacht. Sinds het begin van de jaren negentig wijdt Roel zich aan zijn beroep als beeldend kunstenaar. Ondanks het feit dat hij zich sindsdien bezig houdt met dezelfde thematiek is zijn kunst toch onderhevig aan sterke veranderingen en evolueert zij toch altijd naar een nieuw plan, iets wat Roel belangrijk vindt om zichzelf en de toeschouwer te prikkelen. Zonder verandering is er stilstand. Wat Roel motiveert is enerzijds het feit dat hij gelooft in de actualiteit van het thema, aangezien het grootste deel van de wereldbevolking in steden woont of komt te wonen. Wij zijn daar met z'n allen onderdeel van. Roel kan er niet omheen dat deze thematiek hem raakt. Hij woont er midden in. Anderzijds heeft hij het niet te stoppen verlangen om wat hij ervaart om te zetten in een kunstwerk, de wens om het te materialiseren. Meer informatie over het werk van Roel Wester is te vinden op zijn website.

RICK KOREN: ZEEP
De objecten van de Rotterdamse kunstenaar Rick Koren zijn gemaakt van lood, van zeep of van beton, van kettingen en een lichtprojectie of van zout. De objecten gaan vaak uit van de voorwerpen die ons omringen, om ze op te tuigen met nieuwe betekenis. Zijn jarige schoonmoeder kreeg van hem een waterverfschildering cadeau met de titel: '70 zeepjes voor mijn schoonmoeder'. Daarop stonden inderdaad net zoveel kleurige stukjes zeep. De toestand van de zeepjes die je bij de kraan vindt, trok zijn aandacht: vaak onooglijke zeep met scheuren, soms vies of met een haar erop (waarom is een haar op je hoofd niet vies en op zeep wel?) Vreemde vormen kreeg zeep, vooral als ze lang niet gebruikt was. De objecten die hij daarna maakte, waren groot en afgerond, met gaten, en andere details die niet alleen aan zeep doen denken. Handen doen een stuk zeep afslijten. Uiteindelijk als zeep flinterdun is ontglipt het je, zo'n stuk zeep vind je terug aan de muur van de galerie. Ook te zien bij AT388, zijn een stel grote zwarte theedoeken met gaten, ze hebben hetzelfde gatenpatroon als de achterkanten van oude radio's, ze zijn gemaakt van dakleer. Rick Koren maakte een mooi boek over zijn werk, het is verkrijgbaar in de galerie. In het boek is ook een overzicht van de vele exposities die Rick heeft gehad sinds 1982. Meer informatie over het werk van Rick Koren is te vinden op zijn website.

ROSE GOEHRING
Van 9 september t/m 28 oktober exposeert Rose Goehring. Deze Nederlands-Amerikaanse beeldend kunstenaar is op jonge leeftijd naar Amerika geëmigreerd en is sinds enkele jaren weer in Rotterdam. Ze tekent en schildert voornamelijk naar de natuur en vanuit directe observatie en heeft een grote passie voor het vastleggen van het snel veranderende licht. Rose is autodidact met een aanvullende opleiding aan het Minneapolis College of Art & Design en heeft diverse masterclasses van vermaarde schilders in de Verenigde Staten en Italië gevolgd. Haar eerste solo tentoonstelling als professionele kunstenaar was in 2001 bij Groveland Gallery in Minnesota. Groepstentoonstellingen in de periode 1998-2004 waren o.a. in het Center for Visual Arts Wisconsin, Duluth Art Institute, Plains Art Museum (Fargo), Sioux City Art Center, en het Sacramento Arts Insitute. Sinds haar terugkomst in Europa heeft zij in galeries in Domburg, Haarlem, Amsterdam en Antwerpen geëxposeerd. Een overzicht van haar werk is te vinden op haar website.

FERNANDO ROSAS
Van 1 augustus t/m 21 oktober is er bij AT388 een aantal tekeningen te zien van Fernando Rosas. Het werk van deze Argentijn kenmerkt zich door de verkenning van de duistere kanten van de menselijke ziel. Hij is in 1976 geboren in Mendoza en heeft daar gestudeerd aan de Provinciale School van de Schone Kunsten, waar hij in 1995 is afgestudeerd als beeldhouwer. Sinds 1992 heeft hij ononderbroken geëxposeerd in diverse steden in Argentinië en Chili. Zijn werk bestaat voornamelijk uit schilderijen, maar ook tekeningen en beeldhouwwerken maken deel uit van zijn oeuvre. Zijn werk maakt deel uit van diverse privécollecties in Argentinië, de Verenigde Staten, Mexico, Thailand en Europa. Een overzicht van zijn werk is te vinden op zijn blogspot.

FOEKJE FLEUR VAN DUIN (1988, Rotterdam)
De net afgestudeerde Foekje Fleur van Duin zoekt in haar werk de grens tussen kunst en vormgeving op. Haar ideeën zijn vaak autonoom van aard en resulteren vervolgens in vervreemdende, maar bruikbare objecten. De collectie Flesvazen - porseleinen vazen gemaakt naar plastic afval uit de Maas - wordt inmiddels verkocht in winkels van New York tot Hong Kong. Geïnspireerd door een krantenbericht over de 'Plastic Soep' die ronddobbert in de Stille Oceaan onderzocht Foekje Fleur de herkomst van plastic. De flessen zijn van binnen geglazuurd en daardoor waterdicht dus geschikt als vaas of karaf. Meer over Foekje Fleur op haar website.

KARIN DE VISSER
Van 1 juli t/m 1 september exposeert Karin de Visser. De grote lijn in het werk van deze Rotterdamse kunstenaar is verbinding. Ze tracht cohesie te bewerkstelligen met materialen die van oorsprong niets met elkaar te maken lijken te hebben, behalve dat ze Karin interesseren. Ze zoekt naar sporen van de mens die leeft in een stad als Rotterdam. Deze sporen vindt ze op het materiaal dat de mens achterlaat als afval. Dit leidt tot een onderzoek naar de mens in zijn omgeving. De uiteindelijke beeldvorming ontstaat dus feitelijk door het soort afval dat de Rotterdammer, in dit geval veel industrieel materiaal, op straat laat slingeren. Karin de Visser is geboren en opgegroeid in Rotterdam. Als klein kind al voelde zij zeer sterk de behoefte om dingen te verzamelen. Geen speldjes of sleutelhangers, maar stenen, schelpen of objecten die iets eigenaardigs vertegenwoordigden. "Destijds begreep ik totaal niet, waarom deze voorwerpen, die op zich geen enkele waarde vertegenwoordigden, mij zo bezig hielden. Nu, eenmaal volwassen, besef ik eindelijk waarom deze obsessie in mij zit. Als het voorwerp bezit van mijn gedachten heeft genomen, rust ik niet voordat er een kunstwerk uit voortgekomen is. Soms duurt dat jaren, soms slechts een dag." Meer over Karin de Visser op haar website.