ARGENTIJNSE STADSLANDSCHAPPEN
Een groot deel van onze vaste collectie bestaat uit werk van Santiago García Pilotto. Deze Argentijn staat bekend om zijn stadslandschappen die in kleurgebruik, ritmiek en atmosfeer typerend zijn voor de Zuidamerikaanse stad. Naar onze mening is García Pilotto daarin verder gegaan op het pad van Mondriaan. Een deel van zijn werk maakt García Pilotto speciaal voor AT388. Hij is geboren in Buenos Aires in 1973 en afgestudeerd aan de nationale school voor de schone kunsten Prilidiano Pueyrredon. Hij exposeert sinds 2002 in galeries, kunstzalen en musea. In 2008 en in 2005 heeft hij de eerste en de tweede prijs gewonnen van de Nationale Zaal voor de Tekenkunst en hij werd geselecteerd door de Manuel Belgrano Zaal voor de Schilderkunst. Zijn werk maakt deel uit van diverse privécollecties in Amerika, Europa, Australië en Japan. Een overzicht van zijn werk is te vinden op zijn blogspot.

ARIEL DE LA VEGA
Het leven van de Argentijnse kunstenaar Ariel de la Vega staat al vanaf zijn vroege jeugd in het teken van het tekenen. Van 1997-2001 volgde hij zijn opleiding aan de Nationale School voor Schone Kunsten Manuel Belgrano waar hij de titel Master of Arts krijgt in tekenen, graveren, schilderen en beeldhouwen. Daarnaast volgde hij workshops aan de school voor schone kunsten Prilidiano Pueyrredon van 1997-2000. In 2003 volgde hij workshops traditionele technieken, schilderen en tekenen aan de Scuola di Belle Arti di Verona in Italië. Daar studeerde hij bij leraar en kunstcriticus Andre Francoise Villon. In 1996 geeft hij zijn eerste pre-academische tentoonstelling in de "Golden Shopping Caballito" galerie in Buenos Aires, in de jaren daarna gevolgd door vele ander individuele of groepsexposities zoals:

- Solo expositie "De sleutels van sarcasme." Space Art Gallery-Janus ", Buenos Aires, jaar 1999.

- Solo tentoonstelling van tekeningen. Galerie "van de Emerging", Madrid, Spanje, jaar 2001.

- Groepstentoonstelling. Galerie "Angelica kunts", Lago di Garda, Verona, Italië, jaar 2002.

- Solo expositie. Galerie "Renzo Lucin", Bolzano, Italië, jaar 2003.

- Permanente tentoonstelling van tekeningen. "Il Becco" Art, Buenos Aires, jaar 2005.

- Solo expositie. Galerie "Mundo Nuevo", Buenos Aires, jaar 2012.

Onderscheidingen:

- 1e prijs Tekening. Heilige kunst Museo Claudio Leon Sampere. Buenos Aires. Jaar 2001.

- 1e prijs "Trentino" Drawing. Rovereto, Italië. Jaar 2003.

In 2008 kreeg hij een beurs van Luis Felipe Noe om deel te nemen in zijn seminariewerk analyse. Werk van de kunstenaar bevindt zich in verzamelingen van bedrijven en particulieren in Buenos Aires, Mendoza (Arg), Milano, Lecco, Trento, Bolzano (Ita), New York, Florida, (USA), Madrid (Esp) en Nederland.

VANINA PRAJS
De Argentijnse kunstenares Vanina Prajs is geboren op 4 maart 1973. Zij heeft haar opleiding gevolgd aan de kunstacademies Manuel Belgrano en Prilidiano Pueyrredón. Ze is afgestudeerd in de visuele kunsten en assistent bij de tekenleerstoel van Norberto Pagano aan dezelfde academie. In 2006 heeft zij de subsidie "Creadores" ontvangen uit het Cultuurfonds van Buenos Aires.

Prijzen:

2007 - 1e prijs Pintura UADE, Museo Metropolitano

2007 - 1e prijs Pintura Banco Provincia (jonger dan 35 jaar)

2007 - Vermelding bij de 3e Salón Nacional de Artes Visuales de Cipolletti

2006 - 1e prijs Pintura, Salón Pridiliano Pueyrredón ,Museo de Bellas Artes Quinquela Martín

2005 - Prijs - Beca Fundación Deloitte

2003 - Premio Mención en el Salón Nacional de Dibujo de Entre Ríos, Guaman Poma

2003 - 1e prijs Pintura Universidad de Belgrano

2002 - Vermelding van lof door de jury van de XCI Salón de Artes Visuales sección Dibujo, Palais de Glace

1998 - 1e prijs Pintura Lambroth Hakol (1998, studiereis door Europa)

Individuele tentoonstellingen:

2009 - Tekeningen, Museo Arte Contemporáneo, Niteroi-Rio de Janeiro, Brasil

2008 - Schilderijen, Galeria Isidro Miranda.

2007 - Tekeningen in Galeria Pop Livraria de Sao Paulo , Brasil

2007 - Inkt serie "Mi casa" Centro Cultural de la Cooperación, Buenos Aires.

2005 - Serie "Bares da baires" Centro Cultural Recoleta

2004 - Tekeningen Galeria del Art Hotel 2001 - Serie "mujer Furiosa" C. C. Islas Malvinas de La Plata

2001 - Collages, Fundación Esteban

Lisa Vanina heeft deelgenomen aan ontelbare gezamenlijke exposities in het Centro Cultural Recoleta, Palais de Glace, Museo Sívori, Museos Provinciales de Entre Ríos, Mendoza, Salta, Santa Fé en La Pampa, U.C.A en internationaal, in Lugo (Spanje 2004) en Sao Paulo (Brazilië 2007). Haar werk maakt deel uit van bedrijfs- en particuliere collecties in Argentinië, Spanje, Frankrijk, Nederland, Italië, Brazilië en de Verenigde Staten van Amerika.